Átérzem a problémát… elég sokkolónak tűnhet egy banánleves, amibe szójaszósz kerül megannyi fűszer társaságában. Arról nem is beszélve, hogy melegen fogyasszuk. Nekem is bátorság kellett hozzá, míg el mertem készíteni, de nem bántam meg. Ez az étel többszörösen rácáfol arra, hogy a leves unalmas fogás lenne. Maga az alap „csupán” banán, melyet szójaszósszal, fűszerekkel bolondítunk meg, de az édeskés és a pikáns íz hatására valami eszméletlenül különleges kombinációt kapunk. Ha szereted az ínyenc dolgokat, érdemes kipróbálnod.
Hozzávaló 2 személy részére:
3 érett banán (minél érettebb, annál édesebb lesz a leves)
1 kisebb vöröshagyma
2 ek olivaolaj
1 tk curry por
1 tk kurkuma
300 ml zöldségalaplé
200 ml kókusztej
1 ek szójaszósz
Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk és felszeleteljük.
A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
Egy közepes nagyságú edényben olivaolajat hevítünk, majd megpirítjuk a hagymát.
A banán darabokat hozzáadjuk és kb. 1 percig kevergetés mellett pirítjuk.
A curry porral és a kurkumával fűszerezzük.
A zöldségalaplével felöntjük és közepes lángon főni hagyjuk.
Kókusztejet adunk hozzá és az egészet kb. 1 percig alacsony lángon főzzük.
Végezetül szójaszósszal ízesítjük, majd mixerrel pürésítjük.
Jó étvágyat!