my BFF...Tofu

az élet "vegán" oldala

Extra könnyed csokis élvezet - vegán céklás-csokis muffin!

2017. január 30. 08:41 - My BFF...Tofu

16358961_10208487947299611_1548637824_n1.jpgCékla és csokoládé? Most komolyan – milyen íze lehet ennek?! Páran közületek biztosan furcsálva fogjátok végigolvasni a receptet. De én csak egyet mondhatok Nektek: Próbáljátok ki! Ezek a muffinok olyan istenien csokisak, lágyak ás finomak, hogy nem lehet tőlük majd betelni. A cékla íze abszolut nem felfedezhető a muffinokban, csupán egy extra könnyed állagot és egy guszta pirosas-barna színárnyalatot kölcsönöz nekik.

Remélem, hogy sikerült felcsigázni Bennetek és ki fogjátok próbálni. És ha igen, fogadok, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom.

16425415_10208487950339687_1061294398_n1.jpgHozzávalók 12 muffinhoz

  • 150 gr tönkölyliszt
  • 150 gr darált mandula
  • 1 ek sütőpor
  • 1 csipet só
  • 7 ek kakaó
  • 1 alma
  • 1 cékla (kb. 180 gr)
  • 150 ml narancslé (kb. 1 narancs leve)
  • 60 gr nádcukor (aki édesen szereti, az rakhat bele 90 gr-ot is)
  • 1 tk szódabikarbonát
  • 1 ek almaecet
  • 3 ek kókuszolaj (folyékony)
  • kevés porcukor a muffinok meghintéséhez
  • szilikon muffinforma

16426582_10208487948459640_138286855_n1.jpgElkészítés (kb. 35 perc + 25-27 perc sütési idő)

A tönkölylisztet, darált mandulát, sütőport, a csipet sót és a kakaót adjátok egy tálba, keverjétek el és rakjátok félre.

Mossátok meg az almát, negyedeljétek fel, távolítsátok el a magházat, majd daraboljátok fel az almát kisebb darabokra.

A sütőt melegítsétek elő 180 fokra, majd készítsétek elő a muffin formákat.

A céklát mossátok meg jó alaposan, vágjátok le a végeket és feldarabolva, héjastul rakjátok a mixerbe. Arra figyeljetek, hogy nem pürésítjük a céklát, hanem aprítjuk.

Az almadarabokat a 150 ml frissen facsart narancslével egy edénybe forrósítsátok fel. A leaprított céklát adjátok hozzá, és az egészet főzzétek 10 percig. A nádcukorral édesítsétek és az alma-cékla masszát 10-12 perc után pürésítsétek le.

Az egy evőkanál szódabikarbónát adjátok hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd az egy evőkanál almaecetet csurgassátok rá közvetlen, amíg habozni nem kezd. Ezután az almás-céklás pürét és a 3 evőkanál kókuszolajat adjátok hozzá és egy kézi mixerrel dolgozzátok el a tésztát.

A masszát adagoljátok be a muffinformába, majd mehet a 180 fokos sütőbe 25-27 percre. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy elkészültek e a muffinok. Sütés után hagyjátok egy kicsit kihűlni őket, majd hintsétek meg egy kis porcukorral az elkészült csokis mámort.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: recept muffin cékla

A bejegyzés trackback címe:

https://mybfftofu.blog.hu/api/trackback/id/tr5712168060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása