Már biztos feltűnt Nektek is, hogy a szupermarketekben a szendvicskrémek, pástétomok tömkelege szinte már átláthatatlan. Abba belegondolni is szörnyű, hogy ezek a kenceficék mindenféle tartósítószerrel, színezékkel és még további furcsaságokkal vannak megpakolva. A vegán vagy épp vegetáriánus társaik a bio részlegnél pedig meglehetősen drágák. Ezért a fejembe vettem, hogy kreálok egy saját készítésű vegán szendvicskrémet, amihez kesudiót használok, így garantált lesz a krémes állag és egy könnyed édeskés ízvilág.
Most megosztom Veletek az alapreceptet, amit kedvetekre ízesíthettek, határok nélkül.
Alaprecepthez a hozzávalók:
200 g kesudió (éjszakára áztassátok be vízbe)
1 ek citromlé
2 ek szójajoghurt
2 ek szójakrém/szójatejszín (sojacreme cuisine)
20 g növényi margarin
só, bors
Tetszés szerint felhasználható még:
Sült paprika
Aszalt paradicsom olajban
Snidling
Curry
Sült hagyma
Pirospaprika
Fokhagyma
és még sorolhatnám…
Elkészítés:
A beáztatott kesudiót és a többi hozzávalót mixeljétek össze, míg egy krémes állagot nem kaptok. Ha túl sűrű lenne a krém, nyugodtan felhigíthatjátok egy kis vízzel. A végén pedig következik a fűszerezés..egy kis sóval, borssal.
Ahh, és még valami! Ez a kesukrém nemcsak szendvicskrémként kíváló, hanem megállja a helyét mártogatósként is vagy akár kenyérlángos (langalló) feltétként.
Jó étvágyat!