my BFF...Tofu

az élet "vegán" oldala

Vegán szendvicskrém

2016. december 14. 15:09 - My BFF...Tofu

Már biztos feltűnt Nektek is, hogy a szupermarketekben a szendvicskrémek, pástétomok tömkelege szinte már átláthatatlan. Abba belegondolni is szörnyű, hogy ezek a kenceficék mindenféle tartósítószerrel, színezékkel és még további furcsaságokkal vannak megpakolva. A vegán vagy épp vegetáriánus társaik a bio részlegnél pedig meglehetősen drágák. Ezért a fejembe vettem, hogy kreálok egy saját készítésű vegán szendvicskrémet, amihez kesudiót használok, így garantált lesz a krémes állag és egy könnyed édeskés ízvilág.

dscn2712.JPG

Most megosztom Veletek az alapreceptet, amit kedvetekre ízesíthettek, határok nélkül.

Alaprecepthez a hozzávalók:

200 g kesudió (éjszakára áztassátok be vízbe)

1 ek citromlé

2 ek szójajoghurt

2 ek szójakrém/szójatejszín (sojacreme cuisine)

20 g növényi margarin

só, bors

Tetszés szerint felhasználható még:

Sült paprika

Aszalt paradicsom olajban

Snidling

Curry

Sült hagyma

Pirospaprika

Fokhagyma

és még sorolhatnám…

Elkészítés:

A beáztatott kesudiót és a többi hozzávalót mixeljétek össze, míg egy krémes állagot nem kaptok. Ha túl sűrű lenne a krém, nyugodtan felhigíthatjátok egy kis vízzel. A végén pedig következik a fűszerezés..egy kis sóval, borssal.

Ahh, és még valami! Ez a kesukrém nemcsak szendvicskrémként kíváló, hanem megállja a helyét mártogatósként is vagy akár kenyérlángos (langalló) feltétként.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mybfftofu.blog.hu/api/trackback/id/tr5912047559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása