Legyünk őszinték…a tortilla tekercs (wrap) nagyon szuper kis találmány és sokszor életmentő tud lenni, hiszen pillanatok alatt és könnyedén elkészíthető. Arról nem is beszélve, hogy praktikus tud lenni, hiszen magunkkal vihetjük az iskolába, a munkahelyünkre, de vendégvárónak sem utolsó. A tortilla-lapokba szinte bármi betekerhető…grillezett, pirított, darált húsok, friss zöldségek… hasábra vágott uborka, szeletelt paradicsom, saláták, avokádó, különböző pirított magvak, amiktől nemcsak tartalmasabb lesz a tekercsünk, hanem egészségesebb és finomabb is.
Most bemutatom Nektek az én verziómat, a paradicsomos-tofus, másnéven: tofu bolognai wrapot.
Hozzávalók a tofu bolognai szószhoz:
200 g natúr tofu
4 ek olíva olaj
1 vöröshagyma
1 fokhagymagerezd
80 g sűrített paradicsom
50 ml vörösbor
1 db darabolt paradicsom konzerv (260 g)
1 tk szárított oreganó
1 tk szárított kakukkfű
1 csipet fahéj
1 tk agave szirup
só, bors
Elkészítés:
A tofut lecsepegtetjük, majd összetörjük egy villa segítségével egy tálban.
Az olíva olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük és a tofu morzsákat kb. 5 percig közepes lángon aranybarnára sütjük.
A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a pirított tofuhoz adjuk, majd megdinszteljük.
Ezek után adjuk a sűrített paradicsomot a serpenyőbe, majd a vörös bort, mely után kb. 5 percig alacsony lángon hagyjuk főni.
A darabolt paradicsom konzervet öntsük a mártáshoz, majd további 2 percig főni hagyjuk.
Végezetül következik a fűszerezés… oregánó, kakukkfű, fahéj, só, bors mehet bele. Aki édeskésen szereti a paradicsomos mártást, az adjon hozzá egy kis agave szirupot.
Tipp: ez a paradicsomos tofus szósz vegán változata a bolognai mártásnak, így bármilyen tésztával is megállja a helyét.