my BFF...Tofu

az élet "vegán" oldala

Wrap tofu bolognai szósszal

2016. december 20. 16:30 - My BFF...Tofu

Legyünk őszinték…a tortilla tekercs (wrap) nagyon szuper kis találmány és sokszor életmentő tud lenni, hiszen pillanatok alatt és könnyedén elkészíthető. Arról nem is beszélve, hogy praktikus tud lenni, hiszen magunkkal vihetjük az iskolába, a munkahelyünkre, de vendégvárónak sem utolsó. A tortilla-lapokba szinte bármi betekerhető…grillezett, pirított, darált húsok, friss zöldségek… hasábra vágott uborka, szeletelt paradicsom, saláták, avokádó, különböző pirított magvak, amiktől nemcsak tartalmasabb lesz a tekercsünk, hanem egészségesebb és finomabb is.

Most bemutatom Nektek az én verziómat, a paradicsomos-tofus, másnéven: tofu bolognai wrapot.

 img_0186.JPG

 

Hozzávalók a tofu bolognai szószhoz:

200 g natúr tofu

4 ek olíva olaj

1 vöröshagyma

1 fokhagymagerezd

80 g sűrített paradicsom

50 ml vörösbor

1 db darabolt paradicsom konzerv (260 g)

1 tk szárított oreganó

1 tk szárított kakukkfű

1 csipet fahéj

1 tk agave szirup

só, bors

 

Elkészítés:

A tofut lecsepegtetjük, majd összetörjük egy villa segítségével egy tálban.

Az olíva olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük és a tofu morzsákat kb. 5 percig közepes lángon aranybarnára sütjük.

A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a pirított tofuhoz adjuk, majd megdinszteljük.

Ezek után adjuk a sűrített paradicsomot a serpenyőbe, majd a vörös bort, mely után kb. 5 percig alacsony lángon hagyjuk főni.

A darabolt paradicsom konzervet öntsük a mártáshoz, majd további 2 percig főni hagyjuk.

Végezetül következik a fűszerezés… oregánó, kakukkfű, fahéj, só, bors mehet bele. Aki édeskésen szereti a paradicsomos mártást, az adjon hozzá egy kis agave szirupot.

 

Tipp: ez a paradicsomos tofus szósz vegán változata a bolognai mártásnak, így bármilyen tésztával is megállja a helyét.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mybfftofu.blog.hu/api/trackback/id/tr9112063351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása