Egy tészta mediterrán íz- és illatvilággal, ez az, amire most szükségünk van. Csempésszünk egy kis nyári életérzést ebbe a hűvös évszakba. A pesto egy szósz, ami akár egy héten át friss marad a hűtőben és nagy segítség tud lenni, ha valamilyen finomságot gyorsan az asztalra akarunk varázsolni. A klasszikus genovai pesto bazsalikomból, fokhagymából, olivaolajból, parmezánból és fenyőmagból áll, de ezúttal próbáljuk ki egy másik verzióját. Ami ezt a fajta pestót különlegessé teszi, az nem más, mint a paradicsom gyümölcsössége, a petrezselyem frissessége, valamint a dió roppanóssága.
Elkészítési idő 15 perc
2 személyre
Hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű spagetti
3-4 petrezselyemszár (kb. 30 g)
120 g sűrített paradicsom
4-5 ek olivaolaj
egy kevés agave szirup
70 g dió
fekete bors
só
aprított dió és petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A spagettit sós vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük.
A petrezselymet apróra vágjuk, beletesszük egy nagyobb tálba.
A sűrített paradicsomot és az olivaolajat hozzáadjuk.
Sóval, borssal és az agave sziruppal ízesítjük.
A diót durvára vágjuk és szintén mehet bele a tálba.
A spagettit a pestohoz adjuk és alaposan összekeverjük.
A tésztát petrezselyemmel és őrölt dióval tálaljuk.
Jó étvágyat!