my BFF...Tofu

az élet "vegán" oldala

Nyáridéző, gyors finomság

2016. december 13. 16:16 - My BFF...Tofu

Paradicsom-petrezselyem pestós spagetti

15451290_10208076614256542_950120194_n.jpg

Egy tészta mediterrán íz- és illatvilággal, ez az, amire most szükségünk van. Csempésszünk egy kis nyári életérzést ebbe a hűvös évszakba. A pesto egy szósz, ami akár egy héten át friss marad a hűtőben és nagy segítség tud lenni, ha valamilyen finomságot gyorsan az asztalra akarunk varázsolni. A klasszikus genovai pesto bazsalikomból, fokhagymából, olivaolajból, parmezánból és fenyőmagból áll, de ezúttal próbáljuk ki egy másik verzióját. Ami ezt a fajta pestót különlegessé teszi, az nem más, mint a paradicsom gyümölcsössége, a petrezselyem frissessége, valamint a dió roppanóssága.

 

Elkészítési idő 15 perc

2 személyre

 

Hozzávalók:

250 g teljes kiőrlésű spagetti

3-4 petrezselyemszár (kb. 30 g)

120 g sűrített paradicsom

4-5 ek olivaolaj

egy kevés agave szirup

70 g dió

fekete bors

aprított dió és petrezselyem a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A spagettit sós vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük.

A petrezselymet apróra vágjuk, beletesszük egy nagyobb tálba.

A sűrített paradicsomot és az olivaolajat hozzáadjuk.

Sóval, borssal és az agave sziruppal ízesítjük.

A diót durvára vágjuk és szintén mehet bele a tálba.

A spagettit a pestohoz adjuk és alaposan összekeverjük.

A tésztát petrezselyemmel és őrölt dióval tálaljuk.

 

 Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mybfftofu.blog.hu/api/trackback/id/tr112045415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása